Äkta getost

Getgården på Wolfsschlucht i Pusack är en romantisk plats. Trädgården inbjuder dig att koppla av och paus från att cykla Oder-Neisse cykelvägen. Vi hade en lunchpaus på en Neisse-flod cykelväg resa från Forst till Zittau. Vi åtnjutit äkta ost, gjord av rå getmjölk på hantverkare bröd och druckad rå mjölk. Vi hade också ett filter kaffe.

Getgård "Ziegenhof zur Wolfsschlucht"

Getgård ”Ziegenhof zur Wolfsschlucht”

Pusack, i kommunen Neisse-Malxetal i den tyska staten Brandenburg ligger på den tysk-polska gränsen. Den här södra kanten av området där Sorbs och Wends bosatte sig, bildar också Brandenburgs södra gräns med delstaten Sachsen.

Den vänliga värd- och ”goatherd, en tidigare socialarbetare, kunde tala både om hans ost, liksom den plats och de människor som bor i området och många förändringar som hände sedan tysk återförening. Maten är lokal och autentisk. Vi köpte också en del utmärkt rå mjölk ost för vår vidare resa.

Stämningen är naturlig, du sitter vid bord i trädgården eller under ett skydd. Allt var väldigt enkelt. Getena är inte långt, men myggorna förblir nära Neisse-floden, så du behöver inte myggmedel för att sitta i trädgården.


Getgården på Wolfsschlucht i Pusack är en romantisk plats.

Maten är varken snabb eller billig. Vi var helt nöjda.


Getgård ”Ziegenhof zur Wolfsschlucht

Pusack Nr. 1, 03159 Neiße-Malxetal