Lägenhets ”Junge” ligger i den tysta Krauschwitz, söder om Bad Muskau, som är känd för ”Prince-Pückler-Park”. Krauschwitz är en samling av stugor, de flesta går tillbaka till tiderna i det tidigare DDR. Den har en äng, en fruktträdgård, liksom en gran skogsramad, pittoreska lekplats och fotbollsplan. Byn består av den lilla vägen kallad ”Im Tale”, som går precis ovanför cykelvägen Oder-Neisse. Fürst-Pückler-parken och Bad Muskau kan enkelt och säkert nås med cykel och ansluter cykelvägen ”D-Route 12” genom skogen vid södra änden av ”Im Tale”. Du kan också gå eller cykla till den polska staden Łęknica, via den tidigare järnvägsbroen, som passerar floden Neisse på den historiska banan av Bad Muskau – Weißwasser.

Med en skyddad veranda

Gårdshyttorna på ”Im Tale” i Krauschwitz har alla blivit renoverade och, som byn känns så hemtrevlig, är husen ofta mycket snygga gjort. Så var dessa två lägenheter, som egentligen är en stuga, med ett kök, ett badrum, en skyddad veranda, en trädgård och en skjul (för parkering av cyklarna). Antingen hyr du den större delen eller, liksom oss, den del med det mindre sovrummet och vardagsrummet. Om du kommer med familj, hyr båda delarna tillsammans och ha så mycket utrymme.

Lägenhets Junge ligger i den tysta Krauschwitz

Medan det finns många charmiga detaljer från GDR-tider på utsidan, är insidan, badrummet och köket moderna och smakfullt inredda. Den vänliga familjen Junge bor i ett större hus på östra sidan av gatan.

Medan det finns många charmiga detaljer från GDR-tider på utsidan, är insidan, badrummet och köket moderna och smakfullt inredda. Den vänliga familjen Junge bor i ett större hus på östra sidan av gatan.

Många charmiga detaljer från GDR-tider på utsidan

Vi var här under knappt en vecka för att utforska det UNESCO-listade tysk-polska världsarvet Fürst-Pückler-Park och det omgivande området på cykel. Vi skulle ha älskat att stanna längre, om vi inte hade planerat att fortsätta cykelvägen längs Neisse till Tjeckien. För ett besök i Park Bad Muskau / Park Mużakowski och omgivning, är denna pärla i Krauschwitz rekommenderas.

Pittoreska lekplats och fotbollsplan

🏩 Semesterhus Junge / Ferienwohnung Junge (Muskauer Park)

Im Tal 2, 02957 Krauschwitz, Sachsen, Tyskland

T 03577155217

Var. 1: Kombinerat vardagsrum och sovrum, kök, badrum, veranda: € 40.-

Var. 2: Vardagsrum, sovrum, kök, badrum, veranda: € 45.-

Priserna inkluderar initial leverans av sängkläder och handdukar, slutstädning, verktyg.