Kaneel

Hoe kruiden een beroep doen op onze zintuigen – mijn kaneel ritueel

Vandaag wil ik schrijven over mijn sensuele kaneel ritueel. Elke ochtend neem ik de tijd om groene thee te brouwen en wat vers fruit te snijden. Ik voeg havervlokken (bij discounters er havermout vanaf 39 cent per 500gr pakket, Demeter Flakes tot 2 euro),  en romige Griekse yoghurt met 10% vet  toe aan mijn fruit. Dan wrijf ik er eerst Mexicaanse vanille overheen. In Papantla, waar mijn vanillestokje vandaan komen, worden de vanillebloemen nog steeds natuurlijk bestoven door bijen. Deze verse vanillestokje hebben veel hars en kleuren mijn rasp. Daarna rasp ik verse Saigon-kaneel en vul ik mijn keuken met een zoete wolk van een aangename geur, tintelend aan mijn neus en mijn zintuigen wakker. Op mijn ontbijt is kaneel mijn verkwikkende, vetverbrandende suikervervanger.

Kaneel
Kaneel ritueel

Een tweede groene thee-infusie smaakt ook goed. Niet alleen voeg ik kaneel toe aan vers fruit op mijn ontbijtgranen, ik breek ook delen van een kaneelstokje uit Ceylon en voeg ze toe aan de dag met groene thee. Zo wint de cafeïnevrije, tweede infusie van de groene thee smaak met een opwekkend en opwekkend effect.

Mijn jumbo fruit muesli met Griekse yoghurt en groene thee zijn slechts twee food voorbeelden gezoet met kaneel met een geconcentreerde dosis voedingsstoffen en smaak, die me hebben geholpen  te verminderen 20 kg gewicht en branden veel buikvet.

Defruit koop ik meestal van de lokale markt, de pap van een reformwinkel en de kaneelstokjes die ik online koop bij Cinnamonhill: http://cinnamonhill.iitm.info/  

rasp
Cinnamon Hill kaneel rasp