Wolfsschlucht

Geitenboerderij “Ziegenhof zur Wolfsschlucht”

Authentieke geitenkaas naar Wolfsschlucht

De geitenboerderij in de Wolfsschlucht in Pusack is een romantische plek. De tuin nodigt uit om te ontspannen en een pauze te nemen van het fietsen op het Oder-Neisse fietspad. We hadden een lunchpauze op een fietstocht naar de Neisse-rivier vanaf Forst naar Zittau. We genoten van authentieke kaas, gemaakt van rauwe geitenmelk op ambachtelijk brood en gedronken rauwe melk. We hadden ook wat filterkoffie.


Geitenboerderij “Ziegenhof zur Wolfsschlucht”

Pusack, in de gemeente Neisse-Malxetal in de Duitse deelstaat Brandenburg, ligt aan de Duits-Poolse grens. Deze zuidelijke rand van het gebied waar Sorbs en Wends zich vestigden vormt ook de zuidelijke grens van Brandenburg met de deelstaat Saksen.

De vriendelijke gastheer en “geitenhouder“, een voormalig sociaal werker, was in staat om zowel over zijn kaas te spreken, als over de plaats en de mensen die in het gebied wonen en over veel veranderingen die sinds de Duitse hereniging hebben plaatsgevonden. Het eten is lokaal en authentiek. We kochten ook een aantal uitstekende rauwe melk kaas voor onze verdere reis.

De sfeer is natuurlijk, je zit aan tafels in de tuin of onder een schuilplaats. Alles was heel eenvoudig. De geiten zijn niet ver weg, maar de muggen blijven in de buurt van de rivier de Neisse, – dus je hebt geen muggenspray nodig  in de tuin te zitten.

een pauze te nemen van het fietsen op het Oder-Neisse fietspad

Oder-Neisse fietspad

Het eten is niet snel en ook niet goedkoop. We waren er erg blij mee en helemaal tevreden.

Geitenboerderij “Ziegenhof zur Wolfsschlucht”

Pusack Nr. 1, 03159 Neiße-Malxetal